Bănci și Asigurări

Vânzările de poliţe Casco şi property rămân sub nivelul de dinaintea crizei

Vânzările de poliţe Casco şi property rămân sub...

Autor: Anelis Baciu

06.10.2015, 00:08 292

Primele brute subcrise din asigurările auto facultative (Casco) şi din poliţele property continuă să stea sub valorile de acum şapte ani, în timp ce încasările din asigurările auto obligatorii (RCA) cresc treptat, an de an, deşi asigurătorii vorbesc de ceva vreme de diversificarea portofoliilor şi mai mult business pe segmentele facultative.

Asigurătorii au pierdut în ultimii şapte ani circa jumătate din businessul cu poliţe Casco, iar la finalul lunii iunie a acestui an au raportat subscrieri în valoare de 825 milioane de lei, potrivit statisticilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Declinul puternic al a vânzărilor de asigurări auto facultative a fost cauzat în bună măsură de prăbuşirea leasingului, principalul canal care aducea încasări pentru asigurătorii Casco. Subscrierile Casco au continuat să scadă şi în ultimul an şi au marcat un minus de 3%, deşi firmele de leasing spun că industria face paşi spre însănătoşire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO