Bănci și Asigurări

Veneto Banca trebuie să facă rost de 1 mld. euro ca să se salveze

Operaţiunile din România sunt scoase la vânzare

Operaţiunile din România sunt scoase la vânzare

Autor: Claudia Medrega

06.06.2016, 00:04 2423

Veneto Banca, una dintre cele mai mari bănci regionale din Italia, intenţionează să lanseze în această săptămână, pe 8 iunie, o ofertă publică iniţială prin care urmăreşte să atragă 1 mld. euro, potrivit Reuters.

Banca italiană are nevoie de capital pentru a se încadra în cerinţele de solvabilitate. Veneto Banca a stabilit un interval de preţ de 0,1-0,5 euro/acţiune pentru această ofertă.

În ipoteza în care banca nu va reuşi să atragă capital, fondul Atlante va acţiona ca investitor de ultimă instanţă. Autorităţile din Italia şi mai multe companii financiare au convenit în primăvara acestui an înfiinţarea fondului Atlante de circa 5 mld. euro pentru susţinerea băncilor care au probleme să atragă capital de pe pieţele private şi pentru a le ajuta să scape de creditele neperformante. Ca parte a unor măsuri de restructurare este şi vânzarea operaţiunilor din România şi Republica Moldova. În România, Banca Transilvania şi OTP Bank sunt interesate de Veneto Banca, operaţiunile de la Bucureşti fiind scoase la vânzare de grupul italian, conform unor surse de pe piaţa bancară. Veneto Banca România avea la finalul anului trecut o cotă de piaţă de peste 1% (1,1 miliarde de euro), cu un portofoliu de clienţi destul de curat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO