Bănci și Asigurări

Vicepreşedintele pe asigurări al ASF: Nu vor exista creşteri la RCA în luna decembrie, când tarifele de referinţă vor fi recalculate

Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte res­­pon­sabil cu sectorul asigurărilor în cadrul Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF)

Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte res­­pon­sabil cu sectorul asigurărilor în cadrul Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF)

Autor: Anelis Baciu

06.11.2017, 00:05 231
Tarifele poliţelor auto obligatorii (RCA) nu vor creşte în luna decembrie, când un ac­tor independent va recalcula tarifele de refe­­­rinţă, pentru că legislaţia actuală pe RCA este foarte bine pusă la punct, a declarat Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte res­­pon­sabil cu sectorul asigurărilor în cadrul Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la evenimentului ZF Insurance Summit, care a avut loc la finalul săptă­mânii trecute.
 
„Tariful de referinţă se calculează semestrial conform legii. Următorul tarif de referinţă va fi calculat în luna decembrie de un actuar independent, nu de către ASF. Personal, nu cred că vor exista creşteri. Spun acest lucru pentru ca legea este bine făcută astăzi. Avem un segment de riscuri prestabilite la care ne raportăm când calculăm tariful de primă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO