Bănci și Asigurări

Vicepreşedintele UniCredit şi alţi doi oficiali, investigaţi pentru legături cu mafia siciliană

Vicepreşedintele UniCredit şi alţi doi oficiali,...

Autor: Anca Dumitrescu

09.10.2015, 12:30 843

Cei trei sunt suspectaţi de afaceri cu un antreprenor italian care are legături cu Matteo Messina Denaro, unul dintre cei mai căutaţi oameni din Italia, despre care procurorii cred că este noul lider, fugar, al Cosa Nostra.

Un avocat care îl reprezintă pe Palenzona a negat într-un comunicat că acesta ar avea legături cu crima organizată, după ce birourile acestuia au fost percheziţionate de poliţia anti-mafia.

"Percheziţiile nu au dus la nimic. Nu s-a găsit nimic pentru că nu există absolut nimic", a afirmat avocatul Massimo Dinoia.

Palenzona nu cunoaşte persoana pe care investigatorii bănuiasc că ar fi ajutat-o, a spus avocatul.

Un alt oficial al băncii investigat este directorul de risc Massimiliano Fossati, care a fost promovat în acest post pe 1 octombrie, în cadrul reorganizării conducerii UniCredit, cea mai mare bancă italiană în funcţie de active.

Întru-un comunicat al UniCredit se arată că banca a luat cunoştinţă că un număr de directori sunt investigaţi, dar reprezentanţii instituţiei consideră că acuzaţiile nu vor fi dovedite.

Oficialii implicaţi în anchetă nu au fost disponibili pentru comentarii.

Investigaţia survine într-o perioadă dificilă pentru instituţia financiară, care încearcă să îşi crească veniturile şi să îşi consolideze capitalul, pentru a tempera temerile din piaţă că ar putea avea nevoie de o majorare de capital.

Directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, urmează să prezinte luna viitoare o strategie actualizată de afaceri, iar surse apropiate situaţiei au declarat că banca ar putea desfiinţa 10.000 de locuri de muncă în Italia, Germania şi Austria, în cadrul restructurării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO