ZF Live

VIDEO ZF Live. Cornel Stănescu, Marfin Bank: Vrem ca Prima casă să fie exclusă din legea dării în plată

Autor: Cristina Bellu

15.02.2016, 00:06 915
Cornel Stănescu, prim-vice­preşedinte al Marfin Bank spune că programul Prima casă ar trebui exclus din legea dării în plată pentru că este un program benefic, care ajută tinerii care nu au un avans mare.
 
Avansul la Prima casă este de 5%, iar marja maximă pe care o pot pune băncile este de două puncte procentuale peste indicele Robor la trei luni (0,82% pe un an în acest moment).
 
Implementarea Legii dării în plată poate avea efecte benefice pentru cazurile sociale, dar este esenţial să se definească foarte strict cine se încadrează în acestă categorie, este de părere Cornel Stănescu, prim-vicepreşedinte al Marfin Bank, prezent la emi­siunea de business ZF Live.
 
„Suntem de acord cu imple­mentarea unei astfel de legi. Este o lege cu efecte benefice pentru cazurile sociale, dar trebuie să se definească foarte strict cine se încadrează în această categorie. În primul rând ar trebui să fie luate în calcul garanţiile de locuinţe, nu şi de terenuri, pentru că s-ar intra într-o zonă greu de gestionat. Nu putem să spunem despre cineva care a luat 20 de hectare pe care vrea să construiască 25 de blocuri că este un caz social.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO