VIDEO ZF Live. Lucian Mâţu, director în cadrul BCR: BCR dă antreprenorilor din programul Start-up Nation credite-punte de până la 200.000 de lei, cu o dobândă de 3,5% pe an şi un comision de 2%

10 aug 2017 Ziarul Financiar

Banca va ţine cont în evaluarea proiectelor nu numai de garanţia statului, ci şi de planul de afaceri evaluat conform criteriilor proprii.

BCR finanţează antreprenorii care au fost selectaţi în programul Start-up Nation, acordându-le o sumă maximă de 200.000 de lei, pentru o perioadă de finanţare de 18 luni, iar dobânda este de 3,5% pe an aplicată la soldul creditului utilizat de către antreprenori, a declarat Lucian Mâţu, director executiv la Direcţia Produse şi Segmente Microîntreprinderi din cadrul BCR.

Obiectul finanţării şi compania care urmează să fie finanţată sunt principalele criterii pe care BCR le ia în considerare în acordarea un credit punte pentru finanţarea antreprenorilor selectaţi în programul Start-up Nation, cel mai generos program de finanţare nerambursabilă pentru IMM-uri, aprobat la începutul acestui an prin ordonanţă de urgenţă (OUG 10/2017).

„În analiza dosarelor pentru acordarea finanţărilor prin acest program ne uităm cu atenţie la indicatorii financiari ai companiei, acolo unde aceştia există. Faptul că statul susţine antreprenoriatul prin acestă iniţiativă şi faptul că în spatele acestei susţineri există şi Fondul Naţional de Garantare cu siguranţă face ca decizia băncii să poată fi luată ţinând cont nu doar de elementele financiare, ci şi de elementele care ţin de planul de afaceri şi de proiectele pe care clientul le are în vedere“, a explicat Lucian Mâţu, la ZF Live. Potrivit acestuia, antreprenorii care beneficiază de eligibilitate la nivelul ministerelor de resort şi care au semnat acorduri de finanţare cu statul pot solicita contractarea unui credit de la BCR, care acordă o sumă maximă de 200.000 de lei, pentru o perioadă de finanţare de 18 luni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2017

 
Cuvinte cheie:
bcr
, antreprenori
, program
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide