Bănci și Asigurări

VIG despre paradoxul celor doi asigurători RCA din România, care plătesc cel mai rapid şi respectiv cel mai lent daunele: „Şi noi ne punem întrebarea de ce. Punem presiune pe management să rezolve deficienţele“

VIG despre paradoxul celor doi asigurători RCA din...

Autor: Anelis Baciu

27.03.2017, 00:07 2696
„Şi eu întreb întotdeauna acest lu­cru“, s-a limitat să spună Eli­sa­beth Stadler, care a preluat con­du­cerea Vienna Insurance Group (VIG) la începutul anu­lui trecut, la întrebarea ZF despre cum explică para­doxul că Asirom şi Omniasig, cele două com­panii de asigurări generale de­ţinute de grupul austriac în România, sunt la extreme în privinţa rapidităţii cu care plătesc des­păgubirile aferente poliţelor RCA, aşa cum a relevat recent un raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Răspunsul laconic al şefei VIG, care coordonează din poziţia de CEO ope­raţiunile grupului austriac în 25 de ţări euro­pene, a fost însă completat de explicaţiile lui Roland Groll, membru al boardului res­pon­sabil cu opera­ţiunile din România, care a afirmat că plata despăgubirilor cu întârziere de către Asirom este strâns legată de struc­tura porto­foliului, dominat de poliţe RCA.

„Omniasig are un portofoliu echilibrat: o treime asigurări RCA, o treime asigurări Casco şi o treime asigurări nonauto. Asirom, pe de altă parte, este în principal un asigurător RCA, iar transformarea sa într-un jucător important pe acest segment este în strânsă legătură cu falimentul Astra. În momentul în care businessul RCA ţi se dublează într-un timp relativ scurt este impo­sibil să creşti şi structura organiza­ţională atât de repede. Totuşi, situaţia (n. red. - plata daunelor) s-a îmbunătăţit la Asirom, vedem un progres de la luna la lună. Punem o presiune destul de mare pe management pentru rezolvarea acestor deficienţe“, a explicat Groll, care se ocupă direct cu supravegherea operaţiunilor VIG din România, fiind şi preşedinte al consi­liului de supraveghere al Asirom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO