Bănci și Asigurări

Revoluţie în asigurările auto: Reţeta sigură care îţi poate reduce substanţial preţul la RCA şi Casco

Revoluţie în asigurările auto: Reţeta sigură care...

Autor: Anelis Baciu

14.04.2018, 10:29 2345

Telematics, tehnologia de moni­torizare a autovehiculelor, va fi elementul definitoriu în jurul căruia vor fi croite asigurările auto (Casco şi RCA) în viitorul nu foarte îndepărtat al pieţei locale de asigurări, au spus reprezentanţii industriei într-o confe­rinţă organizată de Biroul Asigură­torilor Auto (BAAR) şi Institutul de Studii Financiare (IFS).

„Spionul din maşină“, aşa cum poate fi numit sistemul telematics, poate aduce şoferilor o reducere substanţială a primei plătite pentru poliţa RCA sau Casco dacă comporta­mentul lor în trafic este unul prudent.

În prezent sunt puţini asigurători în piaţă care iau în calcul sistemele telematics în stabilirea primelor de asigurare auto, printre ei numărându-se Groupama şi Omniasig.

Groupama a introdus în luna iulie a anului trecut o clauză numită „autocontrol“ care poate fi ataşată poliţelor Casco de peste 800 de euro pe an, plătiţi în 4 rate. Această clauză poate aduce o reducere de până la 40%.

„Groupama Asigurări îi oferă clientului posibilitatea de a-şi reduce preţul politei Casco dacă este un şofer atent şi prudent. Practic, cu ajutorul unui dispozitiv telematics instalat pe maşină şi al unei aplicaţii mobile, clientul va putea să-şi evalueze permanent stilul de condus şi să vadă ce discount a acumulat, acesta variind între 20% şi 40%“, a explicat Călin Matei, director general adjunct al Groupama. Pe de altă parte, Omniasig şi-a propus să atragă circa 3.000 de clienţi anul acesta pentru serviciul telematics, în principal din rândul companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO