Bănci și Asigurări

Vinerea neagră pe burse: Acţiunile Deutsche Bank s-au prăbuşit la un minim record vineri dimineaţă, după ce mai multe fonduri administrate de bancă şi-au mutat business-ul în altă parte

Vinerea neagră pe burse: Acţiunile Deutsche Bank s-au...

Autor: Ştefan Stan

30.09.2016, 11:22 31275

Aproximativ 10 fonduri de investiţii au început să îşi reducă expunerea financiară pe Deutsche Bank, în condiţiile îngrijorărilor că banca germană va putea să reziste penalităţilor legale cu care se confruntă, scrie Bloomberg.

Fondurile, o mică parte din cei 800 de clienţi pe care îi are banca în business-ul de investiţii, şi-au mutat parte din derivatele listate către alte firme, potrivit unui document intern al Deutsche. Printre fonduri se numără şi Millennium Partners, în valoare de 34 de miliarde de dolari, Rokos Capital Management, în valoare de 4 miliarde de dolari şi Capula Investment Management, de 14 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

“În orice săptămână, avem câştiguri şi pierderi”, a spus Barry Bausano, şeful diviziei de hedge funding a băncii. ”Săptămâna aceasta nu este cu nimic diferită, asta se întâmplă mereu”, a adăugat el.

În urma anunţului, acţiunile băncii au scăzut cu până la 8% în Frankfurt, un minim record pentru Deutsche Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO