Viorel Ştefan, ministrul finanţelor: Suntem pregătiţi să reducem cheltuielile, dacă deficitul bugetar este în pericol de a fi depăşit

15 mar 2017 Autor: Iulian Anghel

România va respecta ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB, prevăzută în Tratatul de la Maastricht, iar, dacă deficitul va devia, atunci guvernul este pregătit să reduc cheltuielile, susţine ministrul finanţelor Vorel Ştefan.

„Vom lua măsuri de reducere a cheltuielilor, dacă se ivesc derapaje”, a spus Ştefan, la prezentarea Raportului de ţară pe 2017, pentru România, al Comisiei Europene.

Acest lucru înseamn că guvernul preferă să reducă cheltuielile, în loc să depăşească deficitul. Ştefan nu a precizat însă ce tip de cheltuieli este pregătit guvernul să reducă. În practică, primul tip de cheltuieli care sunt tăiate pentru menţinerea deficitului sunt investiţiile. Investiţiile statului au scăzut în 2016 cu 40%, de la 41 de miliarde de lei în 2015 la 29 de miliarde de lei. Anul acesta ele sunt programate să atingă 39 de miliarde de lei

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
cheltuieli
, pregatiri
, deficit bugetar
, ministrul finantelor
, pericol
, reducere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide