Bănci și Asigurări

Visa: „Cele mai multe plăţi, în Franţa şi Italia“

Visa: „Cele mai multe plăţi, în Franţa şi Italia“

Autor: Liviu Popescu

21.09.2015, 00:00 140
Deţinătorii de carduri emise de băncile locale au efec­tuat plăţi de 1,5 miliarde de lei (echivalentul a 340 mil. euro) la comercianţii din străinătate în cel de-al doilea trimestru, în creştere cu 8% faţă de primele trei luni din acest an, potrivit datelor BNR. Banca Naţională a modificat recent sistemul de raportare a tranzacţiilor cu cardurile, ca urmare a unor noi reglementări la nivel european, astfel că datele din primele două trimestre nu mai sunt comparabile cu cele anterioare.
 
Valoarea medie lunară a unei plăţi efectuate de români la POS-urile din străinătate s-a ridicat în al doilea trimestru la 500 mil. lei (113 mil. euro), în creştere cu 50 mil. lei faţă de trimestrul precedent.
 
Reprezentanţii Visa spun că românii îşi folosesc tot mai des cardul pentru plăţi la comercianţii din străinătate, în special pentru cumpărăturile de valoare mică, în condiţiile în care peste jumătate din tranzacţiile la POS sunt mai mici de 20 de euro (88 lei). Posesorii de carduri Visa emise în România au cheltuit pe parcursul verii aproximativ 48 euro în medie per tranzacţie la comercianţii din străinătate, iar peste o treime dintre plăţi au valoarea mai mică de 10 euro, potrivit datelor Visa Europe privind plăţile cu cardul în afara ţării din perioada iunie - august 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO