Bănci și Asigurări

Visa deschide un nou front de lupta cu cash-ul: plata politelor de asigurare

Visa deschide un nou front de lupta cu cash-ul: plata politelor de asigurare
07.01.2010, 23:09 35

Plata politelor de asigurare este noul segment pe care Visa, unadintre principalele organizatii de plata prezente pe plan local,incearca se extinda posibilitatea utilizarii cardurilor.

"Incercam sa gasim acele zone unde se fac plati regulate,indiferent de situatia economica", spune Catalin Cretu, directorgeneral pentru Romania in cadrul Visa Europe. Pana acum doiasiguratori - Allianz Tiriac si Astra - au introdus posibilitateaplatii on-line, cu cardul, pentru politele de asigurare. Cretuspune ca principalul obstacol este de natura tehnica, fiind nevoiede solutii informatice care sa asigure reconcilierea bazelor dedate ale asiguratorilor cu platformele de plata on-line.

El estimeaza ca cel putin doi-trei mari asiguratori vorintroduce in 2010 astfel de facilitati.

Un alt segment atacat de Visa este plata impozitelor locale,pana in prezent 47 de municipalitati implementand solutii deacceptare a platii cu cardul la POS. In paralel, cinci primarii auimplementat solutii de plata on-line cu cardul a impozitelorlocale. Visa si cele 27 de banci partenere vor cheltui in anulfiscal octombrie 2009 - septembrie 2010 peste un milion de europentru derularea unor campanii de incurajare a utilizariicardurilor la plata la comercianti.

"Bugetul pentru strategia de comunicare a Visa, impreuna cubancile partenere, depaseste un milion de euro. Mesajelecampaniilor vor fi prezentate pe print, radio, online, inbenzinarii si mall-uri. Nu vom intra pe TV", spune Cretu. Lasfarsitul acestei luni Visa va demara o campanie prin care vainforma asupra posibilitatii achitarii impozitelor locale cucardul. Strategia de comunicare este centrata pe subliniereaavantajului utilizarii cardurilor direct la plata la comercianti,respectiv comision zero.

Cretu apreciaza ca exista suficient loc de crestere pe piatacardurilor, in conditiile in care doar 12% din sumeletranzactionate reprezinta plati la comercianti. Restul suntretrageri de numerar la bancomate. Pe pietele mature din Vest,ponderea platilor la comercianti ajunge la 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO