Bănci și Asigurări

Visa: Sumele cheltuite de pe card sunt de două ori mai mari de Black Friday

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Liviu Popescu

21.11.2014, 00:00 174

Valoarea medie a unei plăţi online cu carduri Visa către comercianţii locali este de peste două ori mai mare în perioada reducerilor de Black Friday faţă de media anuală, potrivit unui studiu realizat de Visa Europe.

„În mod tradiţional, cele mai multe cumpărături online sunt realizate în perioadele de sărbători şi cele de reduceri, precum Black Friday. De exemplu, consumatorii au plătit în medie 71 de euro (circa 320 de lei) pentru fiecare tranzacţie realizată cu cardul Visa la magazinele online locale în perioada Black Friday 2013, valoare de peste două ori mai mare comparativ cu media anuală”, a spus Cătălin Creţu, subregional manager pentru România, Croaţia şi Slovenia al Visa Europe.

Printre principalele avantaje ale cumpărătorilor online se numără dreptul de a renunţa la achiziţie în termen de 14 zile de la primirea pachetului prin simpla notificare a furnizorului, singurele costuri fiind cele de rambursare a produselor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO