Bănci și Asigurări

Vlad Deliu, fost manager de investiţii la NN Pensii, numit director de investiţii la NN Asigurări

Vlad Deliu, fost manager de investiţii la NN Pensii,...

Autor: Roxana Rosu

22.02.2018, 15:10 445

NN Asigurări de Viaţă a confirmat numirea lui Vlad Deliu în poziţia de Chief Investment Officer începând cu luna martie, el urmând să fie responsabil de gestionarea strategiei de investiţii pentru fondurile de pensii private facultative administrate de NN.

Mandatul lui este supus aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Ziarul Financiar a anunţat numirea marţi.

Vlad Deliu are experienţă în managementul investiţiilor din domeniul pensiilor private, acesta alăturându-se echipei de investiţii a NN Asigurări Viaţă şi NN Pensii S.A.F.P.A.P. în poziţia de manager de investiţii în urmă cu 10 ani, concomitent cu lansarea sistemului actual de pensii private.

Totodată, de-a lungul carierei el şi-a extins aria de expertiză şi pe plan internaţional, în poziţia de manager de risc în cadrul NN Group în Olanda.

Până în prezent, rolul său principal a fost să contribuie la gestionarea portofoliilor fondurilor de pensii obligatorii şi facultative ale NN, iar din poziţia de Chief Investment Officer în cadrul NN Asigurări de Viaţă va continua să coordoneze strategia de investiţii a companiei pentru fondurile de pensii facultative şi să maximizeze performanţele obţinute în beneficiul participanţilor.

Vlad Deliu a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti şi este certificat ca analist financiar - Chartered Financial Analyst – de către CFA Institute şi ca manager de risc de către Professional Risk Managers' International Association (PRMIA).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO