Bănci și Asigurări

Volksbank l-a luat pe şeful riscului de la Garanti să recupereze credite neperformante

Volksbank l-a luat pe şeful riscului de la Garanti să recupereze credite neperformante

Autor: Razvan Voican

28.02.2012, 00:00 1321

Sorin Şerban (foto), fostul chief risk officer al Garanti Bank, a fost recrutat de austriecii de la Volksbank şi instalat ca vicepreşedinte executiv responsabil cu restructurările şi recuperările de credite. Aceasta este o linie de activitate de importanţă majoră pentru Volksbank, având în vedere problemele cu creditele neperformante.

Şerban a lucrat în ultimii 16 ani pentru nu mai puţin de şapte instituţii financiare: de la Citibank, trecând prin ING Bank Canada, CA IB Corporate Finance România, OTP Bank, Millennium, GE Money, iar din noiembrie 2010 la Garanti. În ultimii ani a avut responsabilităţi pe managementul riscului. El a venit la Volksbank din decembrie anul trecut, fiind pentru prima dată când are o funcţie de top management într-o bancă de top 10 după active.

Volksbank era la sfârşitul lui 2011 a şaptea instituţie de credit cu o cotă de piaţă cu puţin peste 5% şi pierderi de 635 mil. lei. Sorin Şerban are o diplomă de CFA şi a absolvit Politehnica, iar apoi dreptul la Universitatea Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO