Bănci și Asigurări

Volksbank şi BT: „Începem migrarea clienţilor. La 31 decembrie vom fi o singură bancă şi aceeaşi echipă“

Volksbank şi BT: „Începem migrarea clienţilor. La 31...

Autor: Claudia Medrega

05.10.2015, 00:07 5447

Procesul prin care Volksbank va fi integrată în Banca Transilvania a ajuns în stadiul de testare şi de simulare a integrării platformelor IT, iar cei care se ocupă de tranziţie deja pregătesc etapa finală, prin care clienţii Volksbank vor fi „adoptaţi“ de BT, potrivit lui Andrei Dudoiu, CEO-ul Volksbank, omul trimis de Banca Transilvania să facă in­tegrarea.

„Ne pregătim pentru etapa fi­na­lă, intrăm în ultimul trimestru, în care vom acorda atenţie maximă ex­pe­rienţei pe care o vor avea clienţii la migrarea de la Volksbank la Banca Transilvania, care va fi la finalul anului. Peste trei luni, în 31 decem­brie, vom fi o singură bancă şi aceeaşi echi­pă“, a declarat Andrei Dudoiu pen­tru ZF. El a preluat în primăvara acestui an poziţia de CEO al Volksbank România.

Banca Transilvania a estimat că va prelua de la Volksbank un număr de 190.900 de clienţi de retail, care se vor adăuga la cei 1,9 milioane de clienţi activi, atât companii cât şi persoane fizice, din portofoliul BT. Banca Transilvania este acum pe locul trei în sistemul bancar, poziţie pe care s-a plasat şi Volksbank în anii de creştere economică. După finali­za­rea procesului de preluare a Volksbank, Banca Transilvania se în­dreap­tă spre locul doi în piaţă, ocupat în prezent de BRD-SocGen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO