Volksbank vinde credite neperformante de 127 mil. euro din România, în pachetul regional „Dunărea“

7 aug 2014 Autor: Ciprian Botea

Grupul austriac Volksbank a scos la vânzare un portofoliu de active imobiliare comerciale şi credite corporate neperformante cu o valoare nominală de 460 milioane de euro, din care peste un sfert sunt active aferente operaţiunilor din Româ­nia, potrivit unui document al firmei de consultanţă Oliver Wyman, văzut de ZF.
 
WikiZF: Profilul companiei Volksbank
 
Portofoliul local are o valoare de 127 milioane de euro, adică 28% din pachetul total şi cuprinde 13 expuneri, majori­tatea active imobiliare comerciale. Volksbank i-a desem­nat pe consultanţii de la Oliver Wyman să găsească cumpărători pentru portofoliul respectiv.
 
Operaţiunea a fost botezată „Pro­ject Donau“, cu trimitere la fluviul Du­nă­rea (Donau în limba germană), care traversează jumătate dintre cele 14 ţări unde sunt localizate activele şi creditele neperformante incluse în pachet. Tot pachetul include 81 de expuneri.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.08.2014

 
Cuvinte cheie:
volksbank
, credite
, active
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide