Volumul mediu zilnic al tranzacţiilor pe piaţa valutară a coborât după primele opt luni din 2017 la 1,63 mld. euro, însă rămâne peste 2016. Piaţa valutară a continuat să scadă în august, după ce în iunie volumul tranzacţiilor urcase la maximul ultimilor şase ani

13 sep 2017 Autor: Claudia Medrega

♦ Jucătorii de pe piaţa valutară au derulat în august, în medie, tranzacţii zilnice de 1,36 mld. euro, continuând tendinţa de scădere după ce în iulie volumul operaţiunilor valutare era de 1,63 mld. euro, iar în iunie s-a apropiat de 2 mld. euro, cel mai ridicat nivel din ultimii aproape şase ani.

Piaţa valutară s-a redresat în primele opt luni din acest an, comparativ cu perioada ianuarie-august 2016, volumul mediu zilnic al tranzacţiilor ajungând la circa 1,63 mld. euro, în creştere cu aproximativ 14% faţă de nivelul de anul trecut, de 1,43 mld. euro, reiese din datele Băncii Naţionale.

În fiecare zi lucrătoare din luna august jucătorii de pe piaţa valutară de la Bucureşti au derulat, în medie, tranzacţii de 1,36 mld. euro. Volumul tranzacţiilor valutare din luna august 2017 a fost mai mare cu 59,6 mil. euro comparativ cu aceeaşi lună din 2016.

După ce în luna iunie moneda naţională s-a aflat sub presiune, riscul politic ducând cursul leu/euro la un maxim al ultimilor cinci ani, de aproape 4,6 lei/euro, în iulie piaţa valutară s-a mai liniştit, cotaţia menţinându-se în intervalul 4,55-4,59 lei/euro. Pe parcursul lunii august, cursul de schimb leu/euro a oscilat între 4,5577 şi 4,5985 lei/euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2017

 
Cuvinte cheie:
tranzactii
, piata valutara
, operatiuni
, franc elvetian
, banca nationala
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide