PwC: Piaţa tranzacţiilor cu NPL-uri ar putea să crească în acest an cu 25%, la 2,5 mld. euro

Wheatley, PwC: Am putea să vedem o tendinţă nouă în 2016, băncile urmând să scoată la vânzare şi portofolii de active imobiliare

7 mar 2016 Autor: Claudia Medrega

Piaţa românească a tranzacţi­ilor cu portofolii de credite neperformante ar putea să crească în acest an cu 25%, la 2,5 mld. euro, iar creditele corporate garantate cu active imobiliare vor continuă să domine piaţa, însă am putea să vedem în acest an şi o tendinţă nouă, băncile urmând să scoată la vânzare şi portofolii de active imobiliare, spune Jonathan Wheatley, director, European Portfolio Advisory Group - CEE la compania de audit şi consultanţă PwC.

„Noi estimăm o dezvoltare continuă a tranzacţiilor cu portofolii de credite neperformante în România în acest an, cu portofolii cu o valoare nominală de 2,5 mld. euro care urmează să fie scoase la vânzare în acest an, o creştere de 25% faţă de 2015. Ne aşteptăm ca creditele corporate garantate cu active imobiliare să continue să domine piaţa şi în acest an, la fel ca în 2015. Cu toate acestea, vedem şi o tendinţă nouă în acest an - faptul că băncile vor începe să scoată la vânzare portofolii de active imobiliare. Multe bănci au intrat în posesia unor astfel de active imobilare încă de la începutul crizei financiare din 2008 şi au transferat aceste active în SPV-uri în afara bilanţurilor bancare. Pe măsură ce piaţa imobiliară începe să îşi revină după criza financiară, ne aşteptăm ca băncile să accelereze vânzarea activelor lor imobiliare non-core“, a declarat Wheatley pentru ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2016

 
Cuvinte cheie:
portofolii
, active
, imobiliare
, vanzare
, banci
, pwc
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide