Yakup Cil, Credit Europe Bank: Numărul cardurilor de credit din piaţa locală se va tripla în următorii 5-10 ani

10 mar 2016 Autor: Anelis Baciu

Vezi galeria foto Yakup Cil: Românii folosesc mai mult cardurile de credit. Anul trecut rulajele pe cardurile noastre de credit au fost de 900 mil. lei, ci circa 10% mai mult decât în 2014

Băncile locale au mult spaţiu de creştere pe segmentul cardurilor de credit, iar în următorii 5-10 ani numărul acestor instrumente de finanţare s-ar putea tripla, este de părere Yakup Cil, CEO al Credit Europe Bank România, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa cardurilor de credit.
 
„Piaţa cardurilor de credit din România are un imens potenţial. Avem 2,4 mil. de carduri de credit la un număr de 20 de mil. locuitori. Spre comparaţie, în Turcia sunt 60 de milioane de carduri de credit la 80 de milioane de locuitori“, a explicat Yakup Cil într-un interviu pentru ZF.
 
Slaba dezvoltare a industriei locale a cardurilor de credit este o urmare a faptului că acest produs de finanţare a fost adus mult mai târziu pe piaţa românească, la finalul anilor ‘90.
 
Turcii de la Credit Europe au ajuns în prezent la un portofoliu de circa 300.000 de carduri de credit pe piaţa locală, după ce anul trecut numărul acestora a urcat cu 5%. Sumele rulate pe cardurile de credit emise de bancă au avansat însă mult mai rapid, ceea ce înseamnă că românii folosesc mai mult cardurile la cumpărături.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2016

 
Cuvinte cheie:
credit
, carduri
, piata
, credit europe bank
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide