Bănci și Asigurări

Subiectul zilei marţi, 25 august: cazul Astra Asigurări

Autor: Anelis Baciu

25.08.2015, 15:33 3169
Zbuciumul la Astra Asigurări se prelungeşte odată cu anunţul acţionarilor majoritari ai companiei, de a salva asigurătorul cu condiţia ca ASF să renunţe la planul iniţial. KPMG, administratorul special, spune: Decizia este la ASF.
 
The Nova Group Investments Ro­mânia şi Epsilon Estate Provider, cele două firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, care deţin pachetul majoritar de acţiuni la Astra, se angajează să aducă 425 de milioane de lei la capitalul asigurătorului numai dacă ASF va revoca administrarea specială şi va anula decizia de limitare a afacerilor la 50% din totalul vânzărilor existente înain­te de intrarea în administrare specială.
 
Limitarea vânzărilor de asigurări este văzută de oficialii Astra ca principala cauză a eşecului acţiunii de atragere a unui investitor. Mai mult, acţionarii majoritari vor ca ASF să dea undă verde tranzacţiei de preluare a AXA Asigurări, tranzacţie care a fost respinsă de autoritate în luna septembrie a anului trecut.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO