ZF Live

ZF LIVE. Constantin Degeratu, director adjunct al Carpatica Asig: Suntem în discuţii pentru vânzarea companiei cu un consorţiu european. Tranzacţia se poate finaliza în 2-3 luni

Constantin Degeratu

Constantin Degeratu

Autor: Roxana Rosu

02.02.2016, 00:06 1970

Acţionarul Carpatica Asig, companie deţinută indirect de omul de afaceri Ilie Carabulea, se află în discuţii cu un consorţiu european pentru vânzarea firmei, acţionarii investitorului fiind în prezent verificaţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), iar eventuala tranzacţie ar urma să fie finalizată în două - trei luni, a spus la ZF Live Constantin Degeratu, director general adjunct al Carpatica Asig.

Ilie Carabulea ar fi primit mai multe oferte de preluare, dar în final a ajuns la discuţii exclusive cu acest investitor, care potrivit mai multor surse din piaţă este International Insurance Consortium cu sediul în Olanda.

„ASF face procedurile de verificare a acţionariatului viitorului investitor şi a condiţiilor în care se va face achiziţia. Este vorba de un consorţiu cu experienţă internaţională în piaţa de asigurări, cu resurse financiare importante. Investitorul este dis­pus să facă o infuzie de câteva zeci de mi­lioa­ne de euro la Carpatica. Ac­ţio­narul a început dis­cu­ţiile în no­iembrie-de­cem­brie, cred că tran­zac­ţia se va închide în două - trei luni“, a ex­plicat De­gera­tu.

El a preluat funcţia de direc­tor ad­junct al Car­pa­tica Asig în urmă cu pa­tru luni şi are o expe­rien­ţă în do­meniul bancar de 18 ani, lu­crând anterior la Piraeus şi la banca Turco-Română. Degeratu a avut şi propriul business - două restaurante Subway în franciză în Piaţa Victoriei şi Cocor, la care însă a renunţat.

Potrivit calculelor ASF, Carpatica Asig are nevoie de o infuzie de capital de circa 90 de milioane de euro, însă necesarul ar putea fi mai mic în condiţiile în care asigurătorul înheie un program de reasigurare mai bun.

Potrivit lui Constantin Degeratu, cel mai probabil Ilie Carabulea nu va rămâne cu acţiuni în urma tranzacţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO