Bănci și Asigurări

ZF Live. Florin Boldescu, chief digital transformation officer la Raiffeisen Bank România: Două startup-uri din România vor putea câştiga 5.000 de euro, respectiv 2.000 de euro în cadrul celui mai mare accelerator fintech din Europa Centrală şi de Est

Autor: Roxana Rosu

18.05.2018, 00:06 710

♦ Raiffeisen Bank are un buget de 200.000 de euro la nivel internaţional, prin care finanţează astfel de programe pe toate cele 14 pieţe în care este prezentă.

 

Două startup-uri din România vor putea câştiga 5.000 de euro, respectiv 2.000 de euro în cadrul Elevator Lab Challenge, un program local de selecţie pentru Elevator Lab din Austria, cel mai mare accelerator fintech din Europa Centrală şi de Est.

La ediţia de anul trecut a programului s-au înscris 336 de startup-uri din 56 de ţări, la finala de la Viena fiind selectate cinci proiecte câş­ti­gă­­toare, pe zona de analitice big data, agen­ţia viitorului, plăţi şi tranzacţii, tehnologii în domeniul reglementărilor şi digital banking pentru IMM-uri.

„La ediţia din acest an avem şi o etapă de selecţie locală, care se va închide pe 20 iunie, iar cei doi câştigători merg la semifinală la Vie­na şi finala mare din octombrie, tot la Viena. Premiile sunt de 5.000 euro, respectiv 2000 de euro”, a spus Florin Boldescu, chief digital transformation officer la Raiffeisen Bank Romania, la ZF Live. Bugetul total este de 200.000 de euro la nivel internaţional, prin care Raiffeisen Bank finanţează programe de tip pilot pe toate cele 14 pieţe pe care este prezentă. Astfel, avantajul pentru startup-urile câştigătoare este că pot dezvolta proiectul în orice ţară, nu neapărat pe piaţa de origine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO