Bănci și Asigurări

ZF Live. Florin Şandor, vicepreşedinte al Intesa Bank România: Antreprenorii români nu au în ADN ideea de a concura pe alte pieţe

Autor: Mihaela Pascari

24.04.2017, 00:06 412

Antreprenorii români nu se extind în străinătate pentru că nu au în ADN ideea de a concura pe alte pieţe, iar fiecare antreprenor român extins cu afacerea în străinătate are nevoie de un grup bancar care să îl susţină, a spus Florin Şandor, vicepreşedintele Intesa Bank România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Foarte puţini sunt ancoraţi la nivel global, nici măcar regional. Este nevoie de o informare mai amplă a maselor, o încurajare a antreprenoriatului pentru că acesta nu este încurajat ca politică de stat. Cred că aceste caracteristici sunt cele mai importante“, a afirmat Florin Şandor.

El mai spune că lipsa de curaj a antre­prenorilor porneşte de la faptul că Ro­mânia nu este promovată la nivel global. De asemenea, fiecare antre­pre­nor român extins cu afacerea în stră­ină­tate are nevoie de un grup bancar care să îl susţină.

„Ar trebui să creăm la nivel de ţară o structură care să se ocupe de acest lucru pentru că expansiunea este benefică ţării. Pe de o parte se divizează şi se distribuie riscul, iar pe de alta, în cazul în care o piaţă suferă, ei pot com­pensa cu veniturile de pe altă piaţă“, a mai spus Şandor. Totodată, repre­zentantul Intesa menţionează faptul că afacerile româneşti au crescut în ultimii ani în ceea ce priveşte solva­bi­li­tatea, însă mai au de lucrat la capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO