Bănci și Asigurări

ZF Live. Mihai Purcărea, CFA România: 40% dintre analiştii financiari se aşteaptă la o creştere economică de sub 3,5% pentru 2017

Mihai Purcărea: O creştere a inflaţiei ar trebui să ducă şi la creşterea dobânzilor. Dar lucrurile trebuie privite în context.

Mihai Purcărea: O creştere a inflaţiei ar trebui să ducă şi la creşterea dobânzilor. Dar lucrurile trebuie privite în context.

Autor: Bianca Dorobanţu

20.04.2017, 00:05 227

Din 2018 riscurile cresc, o economie este ciclică, dupa opt ani ne aşteptăm să vedem o încetinire a economiei

Aproape 40% dintre cei 130 de membri ai CFA România, asociaţia analiştilor financiari certificaţi internaţional, care au participat la un studiu privind evoluţia economiei româneşti, se aşteaptă la o creştere economică între 2% şi 3,5% pentru anul acesta, a spus Mihai Pur­cărea, membru al asociaţiei, invitat la ZF Live.

CFA organizează anual un eveniment dedicat evoluţiei economice, unde a fost distribuit un chestionar cu opt întrebări printre cei 130 de membri prezenţi.

Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a estimat la începutul anului o creştere economică de 5,2% pentru anul acesta.

Totodată, peste 29% dintre membrii chestionaţi se aşteaptă la o creştere economică mai mare de 4%, iar 30% dintre aceştia la o creştere între 3,5% şi 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO