Bănci și Asigurări

ZF Live: Ştefan Frangulea, Asociaţia Trezorierilor din România: Vor mai exista trezorieri în era tehnologiei şi a roboţilor? Unele procese vor fi automatizate, dar pentru decizii nestructurate va fi nevoie în continuare de decizie umană

Ştefan Frangulea,  preşedintele Asociaţiei Trezorierilor din România: Am trecut printr-o zonă în care am avut o creştere economică, să zicem galopantă, pe urmă am avut o zonă de stagnare. Apoi o zonă de evoluţie economică negativă, după care am început să reluăm creşterea economică cu inflaţie aproape de zero.

Ştefan Frangulea, preşedintele Asociaţiei Trezorierilor din România: Am trecut printr-o zonă în care am avut o creştere economică, să zicem galopantă, pe urmă am avut o zonă de stagnare. Apoi o zonă de evoluţie economică negativă, după care am început să reluăm creşterea economică cu inflaţie aproape de zero.

Autor: Răzvan Botea

10.01.2018, 00:05 504
Chiar dacă inteligenţa artificială modifică mult peisajul zonei de trezorerie şi o serie de aspecte şi procese ajung să fie automatizate, există zona de decizii mai complexe şi nestructurate în care este nevoie de prezenţa umană, a declarat Ştefan Frangulea, preşedintele Asociaţiei Trezorierilor din România, în cadrul emisiunii de business ZF Live. „Există o serie de aspecte, de procese care ajung să fie automatizate. Totuşi, consider că activitatea de trezorerie are o zonă ca natură mult mai complexă, din punctul de vedere şi al luării unor decizii nestructurate. Este nevoie de prezenţa umană pe partea legată de conformitatea cu reglementările în vigoare, decizii de funding, decizii de apetit de risc“. Anumite decizii strategice sunt luate pe baza datelor procesate de roboţi, dar va fi nevoie de un nivel de implicare umană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO