Bănci și Asigurări

Zilele bancomatelor sunt numărate? Se împlinesc 51 de ani de la primul bancomat din lume, iar societatea se îndreaptă spre o viaţă fără cash

Zilele bancomatelor sunt numărate? Se împlinesc 51 de...

Autor: Alex Ciutacu

01.07.2018, 08:00 1497

Săptămâna aceasta, în 1967, primul bancomat din lume a fost instalat în Marea Britanie, potrivit Quartz.

Astăzi, jumătate de secol mai târziu, bancomatele îşi pierd din popularitate, într-o societate care se îndreaptă spre o viaţă fără cash. Britanicii se îndepărtează de cash, scrie publicaţia americană.

Plăţile cu cardurile de debit electronice le-au depăşit pe cele cu bani cash anul trecut, pentru prima dată în istoria ţării, potrivit datelor de la Ministerul britanic de Finanţe.

Proporţional, numărul de bancomate din Marea Britanie a scăzut odată cu numărul tranzacţiilor cash. În 2017 erau aproximativ 69.600 de bancomate în Marea Britanie, potrivit datelor LINK – reţeaua cre leagă aproape toate bancomatele ţării. Această cifră este în scădere comparativ cu numărul record atins în 2015, de 70.600 de bancomate.

Declinul vine dinspre bancomatele care percep comision de utilizare, care reprezintă acum doar 3% din retragerile de bani. Cu toate acestea, numărul bancomatelor care nu percep comisioane este în creştere.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO