Bănci și Asigurări

Ziua decide soarta sistemului bancar mondial, seara „rupe” scena cluburilor. Cel mai temut bancher din SUA este part-time DJ

Ziua decide soarta sistemului bancar mondial, seara...

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.07.2018, 17:05 1012

David Solomon va prelua săptămâna aceasta funcţia de CEO al băncii americane Goldman Sachs, relatează Reuters.

După ce anunţul va fi făcut public în cursul zilei de astăzi, Solomon va fi succesorul lui Lloyd Blankfein, în funcţia de CEO al băncii Goldman Sachs.

David Solomon, care s-a alăturat băncii de investiţii ca partener încă din 1999, este în prezent, preşedintele şi directorul executiv al băncii.

Blankfein a declarat pentru CNBC că se aşteapta ca David Solomon să ocupe funcţia când el se va decide să plece. Wall Street Journal a raportat în luna martie că Blankfein va ieşi din funcţia de CEO a băncii Golman Sachs la sfârşitul acestui an.

Lloyd Blankfein, unul dintre cei mai longevivi CEO de pe Wall Street, va sta în peridoadă interimară, până când Solomon va ocupa funcţia, scrie New York Times. Goldman Sachs a refuzat că comenteze.

Anunţul a fost făcut încă din luna martie, când banca a anunţat că David Solomon va rămâne unicul preşedinte al companiei. Înainte să se ia această decizie, banca a ales între David Solomon şi Harvey Schwartz, pentru preluarea funcţiei. După ce Solomon a fost ales succesorul lui Blankfein, Harvey Schwartz a părăsit compania pe 20 aprilie.

Puţini oameni ştiu că David Solomon este pasionat de muzică electronică şi că activează ca DJ part-time în cluburile din Miami sub numele DJ D-SOL, potrivit CNN. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO