Bănci și Asigurări

Zlotul polonez, leul moldovenesc, rubla rusească: cele mai mari câştiguri pentru investitori, faţă de leu, în cinci luni din 2017

Zlotul polonez, leul moldovenesc, rubla rusească: cele...

Autor: Claudia Medrega

05.06.2017, 20:30 812

Zlotul polonez le-a adus în primele cinci luni din 2017 cel mai mare câştig investitorilor care au ales să parieze pe această valută, de 6,7%, şi a fost urmată în topul valutelor care s-au apreciat cel mai mult faţă de moneda naţională de leul moldovenesc, rubla rusească şi coroana cehă.

Leul moldovenesc a înregistrat o apreciere de 3,4% în raport cu moneda naţională, în timp ce avansul rublei ruseşti a fost de 3%, iar coroana cehă a consemnat o creştere de 2,9%.

La polul opus se plasează lira tur­ceas­că, cu o depreciere de 5,5% faţă de mo­neda naţională, dolarul ame­ri­can, care a înregistrat un declin de 5,09%, şi do­la­rul canadian, care s-a depreciat cu 4,9% faţă de leu. Scăderi de peste 3% în raport cu moneda naţională au fost în­registrate în cazul coroanei nor­ve­gie­ne şi lirei egiptene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO