Buget 2012

Buget 2012 - Băsescu, despre cum se obţine deficit zero: Reducând cheltuielile de funcţionare a statului, cu personalul în primul rând

Buget 2012 - Băsescu, întrebat cum se obţine deficit zero: Reducând cheltuielile de funcţionare a statului

Autor: Gabriel Pecheanu

15.11.2011, 09:37 734

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, răspunzând unei întrebări, că la deficit zero - situaţie în care statul nu trebuie să se împrumute - se ajunge reducând cheltuielile de funcţionare a statului, cu personalul în primul rând.

Un moderator a spus că sunt mulţi cei care susţin că previziunea enunţată recent de şeful statului privind obiectivul de deficit zero în 2013 ne condamnă la subdezvoltare sau la o nouă îndatorare care nu va putea fi suportată. "Dacă ai deficit zero pentru ce să te mai împrumuţi? E zero, doamnă, asta înseamnă nimic. Deci şi pentru mine şi pentru dumneavoastră şi pentru telespectatori şi pentru cei care reclamă că asta înseamnă îndatorare mai mare: zero înseamnă nimic. Când ai deficit nimic nu trebuie să împrumuţi nimic", a replicat şeful statului.

Întrebat cum se poate ajunge în această situaţie, Băsescu a răspuns: "Reducându-ne cheltuielile de funcţionare a statului, cu personalul în primul rând".

"La începutul anului 2009 erau 1.450.000 de salariaţi. Acum sunt 1.250.000 şi trebuie să ajungem la 1.150.000 la sfârşitul anului 2012, adică să debirocratizăm fizic statul şi, ca efect al lipsei de purtători de hârtii prin ministere, agenţii, va trebui să simplificăm legislaţia", a adăugat preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO