ZF 24

460 de milioane de acţiuni ale Petrom îşi căutau ieri cumpărător pe bursă. Vânzătorul ar putea fi BERD sau Fondul Proprietatea

460 de milioane de acţiuni ale Petrom îşi căutau ieri...

Autor: Andrei Chirileasa, Roxana Pricop

14.11.2013, 00:08 663

BERD şi Fondul Proprie­tatea, doi dintre cei mai mari acţionari ai OMV Petrom, încearcă să profite de interesul creat în jurul companiilor româneşti de oferta Romgaz şi de creşterea cu peste 10% a preţului acţiunilor companiei în ultimele săptămâni pentru a vinde pachete importante de acţiuni.

Vânzarea unor participaţii mari din Petrom ar putea creşte interesul fondurilor de investiţii străine pentru companie şi pentru bursa de la Bucureşti, ceea ce este o veste bună pentru întreaga piaţă, cred brokerii.

Un pachet de 460 de milioane de acţiuni OMV Petrom (SNP), reprezentând 0,81% din capitalul celei mai mari companii din România, a fost scos ieri la vânzare pe bursă printr-un plasament privat la care pot participa doar investitori calificaţi (fonduri de investiţii, fonduri de pensii, firme de asigurări etc.).

La preţul de închidere de marţi, de 0,4778 lei/acţiune, valoarea pachetului era de 220 mil. lei (49,3 mil. euro). Ieri, după ce informaţia a ajuns la investitorii de pe bursă, preţul acţiunilor Petrom a scăzut cu 5,6%, la 0,4511 lei. Scăderea se datorează faptului că investitorii se aşteaptă ca acţiunile să se vândă cu un discount de 9-12% faţă de preţul afişat anterior pe bursă, adică în jurul a 0,42-0,44 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO