Burse - Fonduri mutuale

5.000 de investitori au spus adio bursei

5.000 de investitori au spus adio bursei

Autor: Roxana Pricop

03.12.2012, 00:07 1114

Numărul conturilor de investiţii deschise pe bursă a scăzut cu 4.800 în primele nouă luni ale anului, până la un total de 83.331, minimul ultimilor şase ani, din cauza insta­bilităţii politice, dar şi a unei pieţe de acţiuni tot mai puţin atractive.

Numărul maxim de conturi, de 94.500, a fost atins în 2009.

Raportat la populaţia activă a României de circa 10 milioane de persoane, mai puţin de 1% din români au un cont deschis de tranzacţionare la bursa din Bucureşti. În Polonia, peste 1,5 milioane de persoane au conturi de inves­tiţii pe bursă, mai exact 4% din populaţie.

"Bursa a intrat într-un cerc vicios: investitorii nu vin pe bursă sau nu tranzacţionează pentru că nu sunt companii noi, dar nici companiile nu vor să se listeze pentru că se tem că nu vor obţine un preţ bun pe acţiunile vândute pentru că nu sunt investitori. Privatizările statului ar putea rupe acest cerc vicios şi ar aduce investitori noi pe bursă", a spus Lucian Isac, directorul general al societăţii de brokeraj Estinvest.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO