Minutul de 15 milioane de euro de pe bursa de la Bucureşti

8% din acţiunile SIF Muntenia au fost vândute marţi, la ora 16:57. Gheorghe Iaciu: „Am ieşit de la SIF4. Mă focusez pe imobiliare”

18 mar 2014 Autori: Stefan Musgociu , Roxana Pricop

Pachete de acţiuni reprezentând cumulat 7,86% din acţiunile SIF Muntenia (SIF4) au fost vândute pentru 66,5 milioane lei (14,7 milioane euro), prin şase deal-uri realizate în decurs de un minut şi la un preţ cu 14,63% peste ultima cotaţie de luni din piaţa principală. Gheorghe Iaciu, principalul acţionar al SIF Muntenia, şi-a anunţat exitul.  

Cel mai mare pachet, de 30 milioane de acţiuni (3,71% din titlurile SIF Muntenia), a fost transferat la ora 16:57.

Unii brokeri cred că majoritatea acţiunilor au fost vândute de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine aproximativ 5% din titlurile SIF Muntenia. 

Iaciu a confirmat pentru ZF ieşirea din acţionariatul SIF Muntenia.

„Am ieşit de la SIF4. Mă focusez pe imobiliare”, a spus Iaciu.

Anterior deal-urilor, pe piaţa principală acţiunile SIF Muntenia erau în scădere cu 1,75%, fiind cotate la 0,9 lei, iar operaţiunile însumau doar 222.000 de lei.

După realizarea deal-urilor, scăderea acţinilor SIF Muntenia a încetinit pe piaţa principală la 0,66%, titlurile fiind cotate la 0,91 lei.

Raportat la preţul la care au fost realizate deal-urile, SIF Muntenia este evaluată la 847,4 milioane lei (188 milioane euro), iar în funcţie de cea mai recentă cotaţie din piaţă, capitalizarea bursieră a companiei este de 734,4 milioane lei (162,9 milioane euro).

Administratorul activelor SIF Muntenia, SAI Muntenia Invest, este controlat de SIF Banat-Crişana (SIF1), care deţine 74,98% din acţiuni. În luna februarie, SIF Banat-Crişana şi-a întărit poziţia la SIF Muntenia după ce a cumpărat 4,99% din acţiunile societăţii.

 

 

Cuvinte cheie:
SIF MUNTENIA
, TRANZACŢII
,

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide