Burse - Fonduri mutuale

A doua zi de Bittnet pe bursă: acţiunile au crescut cu până la 4%, dar rulajul a fost la jumătate

Cristian Logofătu, fondator Bittnet Systems

Cristian Logofătu, fondator Bittnet Systems

Autor: Radu Bostan

17.04.2015, 09:30 537
Acţiunile firmei de IT Bittnet Systems (BNET), listate la piaţa alter­na­tivă AeRO pe 15 aprilie, au crescut în a doua zi de tranzac­ţionare cu până la 4%, urcând capitalizarea companiei la peste 8 mil. lei. Proaspăt listata Bittnet este la un pas de a depăşi Delivery Solutions (SDAY), prima firmă cotată pe AeRO, după valoarea de piaţă.
 
Cotaţia BNET a crescut cu până la 4% pentru ca spre finalul şedinţei avansul să se tem­pereze la 2,86%. La un preţ de 1,8 lei/titlu, com­pania are o capitalizare de 8,1 milioane de lei. Rulajul a scăzut însă la jumătate din va­loa­rea tranzacţiilor din ziua de listare, însu­mând doar 97.700 de lei la un volum de 54.400 de acţiuni. Firma poloneză de private equity Car­pathia Capital, de asemenea listată pe AeRO, este „însărcinată“ cu creşterea free-float-ului (ac­ţiunile disponibile la tranzacţionare) BNET, fiind singurul dintre acţionarii semni­fica­tivi care are dreptul de a-şi lichida parti­ci­paţia. Cei doi fraţi Logofătu, fondatorii com­paniei, împreună cu primul lor investitor, Răzvan Căpăţînă, şi cu cei trei membri ai Con­siliului Consultativ, care deţin cumulat 87,5% din acţiuni, nu îşi pot vinde pachetele timp de 12 luni de la listare. Restricţia nu se aplică în zilele în care capitalizarea companiei este mai mare de 2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO