AAGES Târgu-Mureş recomandă 40% din profitul pe anul acesta spre dividende, doar dacă nu apar „oportunităţi serioase de investiţii“

13 iun 2017 Autori: Dan Grigore Ivan , Liviu Popescu

Molnar Gabor, preşedintele exe­cutiv al producătorului de echipa­men­te industriale AAGES Târgu-Mureş (AAG), listată în urma unei oferte de doar două zile, faţă de 10 zile cât era iniţial programat, spune că reco­mandarea adunării generale a acţio­narilor este ca 40% din profitul pe 2017 să meargă spre dividende.
 
„Conform Hotărârii Adunării Generale prin care s-a hotărât repartizarea a 45% din profitul pe 2016, la fel este o recomandare ca circa 40% din profitul pe 2017 să se repartizeze sub formă de dividende. Bineînţeles, decizia finală se ia la momentul potrivit fiindcă numai apariţia unor oportunităţi de investiţii serioase ar putea să influenţeze această decizie“, a spus el ieri la sediul BVB într-o întâlnire cu investitorii.
 
Acest lucru înseamnă că AAGES Târgu-Mureş ar putea deveni prima companie privată listată pe piaţa principala a bursei româneşti din ultimii nouă ani care plăteşte investitorilor o cotă din profit. Nici MedLife, listată în decembrie 2016, şi nici Digi nu intenţionează să plătească dividende acţionarilor, ceea ce înseamnă că investitorii vor avea de câştigat doar din fluctuaţia preţului acţiunilor. Doar Teraplast Bistriţa, companie privată listată în 2008, a luat decizia de a acorda acţionarilor o cotă din profit.
 
AAGES Târgu-Mureş este con­trolată în proporţie de 55% de AAGES Headinvest, o companie înfiinţată la începutul anului 2016, în timp ce Molnar Gabor are 10,55%. De altfel, Molnar Gabor, 66 de ani, deţine 39% şi din AAGES Headinvest. Astfel, acţionarii AAGES Headinvest deţin în mod indirect acţiuni la AAGES Târgu-Mureş.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2017

 

Cuvinte cheie:
AAGES
, profit
, dividende
, mures
, recomandare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide