Burse - Fonduri mutuale

Abris Capital Partners atrage 500 mil. euro pentru al treilea fond dedicat investiţiilor în CEE

Abris Capital Partners atrage 500 mil. euro pentru al...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

23.11.2017, 11:09 604

"Prin Fondul III intenţionăm să ne continuăm strategia şi să căutăm oportunităţi atât în sectoarele de business pe care ne-am axat în mod tradiţional, cât şi în unele mai puţin evidente, concentrându-ne pe sectoare precum: cel alimentar, cel financiar şi comerţul electronic", spune Paweł Gieryński, Senior Partner şi CIO al Abris Capital Partners.

"Dorim să continuăm să fim foarte activi în România, beneficiind de o alocare şi mai mare din ultimul fond de 500 milioane de euro. Căutăm în mod activ să facem noi investiţii şi susţinem companiile şi antreprenorii români să devină campioni regionali sau la nivel european. Sub îndrumarea noastră, Urgent Cargus a crescut de patru ori în patru ani, atât organic, cât şi prin consolidarea pieţei de curierat; grupul Pehart a devenit cel mai mare producător independent de hârtie de tip tissue din Europa Centrală şi de Est; iar Green Group a devenit cel de-al doilea producător de fibre discontinue de poliester (PSF - Polyester-staple fiber) reciclat din Europa”, spune Cezar Scarlat, Senior Partner, membru al Comitetului de Investiţii al Abris Capital Partners şi Head of Abris Capital România.

Abris Capital Partners este un fond de private equity independent dedicat investiţiilor în Europa Centrală şi de Est. Abris administrează capitalurile mai multor investitori instituţionali, inclusiv fonduri ale unor universităţi prestigioase, fonduri de pensii, societăţi de asigurări şi administratori de active private. De la înfiinţarea sa în 2007, Abris a strâns capitaluri cumulate de aproape 1,3 miliarde de euro de la investitori, aceste fonduri fiind orientate in totalitate către oportunităţile din pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Printre companiile din România care s-au dezvoltat sub umbrela Abris se numără Urgent Cargus, Pehart Grup şi Green Group.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO