Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Băncii Carpatica au dat undă verde vânzării către JC Flowers

Acţionarii Băncii Carpatica au dat undă verde...

Autor: Radu Bostan

13.10.2015, 00:03 445
Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica (simbol bursier BCC) au aprobat participarea fondului american de private equity JC Flowers la majo­rarea de capital de 110 milioane de lei care ar trebui să aibă loc luna viitoare.

JC Flowers, care a încheiat în iulie un memorandum cu acţionari repre­zen­tând 57% din capi­talul Carpatica, va avea dreptul de a subscrie acţiunile ră­mase nesubscrise în majorarea de capital. Operaţiunea trebuie să aibă loc până pe 27 noiembrie, iar data de înre­gistrare a fost mutată pe 27 octombrie.

Dacă JC Flowers nu îşi exprimă în scris intenţia de a subscrie în termen de 20 de zile lucrătoare de la o dată stabilită de directoratul băncii, acţiunile rămase vor putea fi subscrise de alţi investitori, arată hotărârea acţionarilor.

Aceştia au anulat o decizie ante­rioară prin care drepturile de preferinţă aferente majorării de capital ar fi putut fi tranzacţionate pe Bursa de Valori.

Titlurile băncii s-au corectat cu 8% după comunicarea hotărârilor AGA, însă îşi păstrează un avans de 5% faţă de nivelul de la înce­putul lunii iulie, când banca a anunţat me­mo­randumul cu JC Flowers. Faţă de înce­putul acestui an, acţiunile BCC sunt în scădere cu 36%.

Banca Carpatica a avut pierderi de 15 milioane de lei în primul semestru după ce veniturile nete s-au redus cu 40% faţă de anul anterior, la 58 milioane de lei. Banca îşi va anunţa pe 30 octom­brie rezultatele pe trimestrul al treilea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO