Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Broker Cluj sunt chemaţi să aleagă un nou consiliu de administraţie la finalul lunii aprilie

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

18.03.2014, 00:05 558

Societatea de intermediere Broker Cluj (simbol bursier BRK) a convocat pe 29 aprilie Adunarea Generală pentru a revoca din funcţie actualul Consiliu de Administraţie şi a alege unul nou.

Propunerea de a schimba actualii administratori aparţine firmei de consultanţă Andrei & Andrei Consultanţă SRL, care deţine 8% din capitalul firmei de intermediere.

În raportul emis pe bursă de Broker nu este publicat motivul pentru care firma de consultanţă solicită schimbarea administratorilor. Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolvenţă Transilvania, este proprietarul firmei Andrei & Andrei Consultanţă.

Actualul CA al Broker Cluj a fost ales de acţionari în 2011 pentru un mandat de patru ani şi este condus de Mihai Buliga din funcţia de preşedinte şi de Tiberiu Stratan din funcţia de vicepreşedinte. Ceilalţi trei membri sunt Vasile Pop, Marian George Dinu şi Anton Ionescu.

De asemenea, societatea mai cere acordul acţionarilor pentru aprobarea constituirii Broker ca parte civilă împotriva lui Petru Prunea, cel care a condus firma până 2009, şi a Danielei Delia Prunea. Societatea vrea să demareze procedura de executare silită a celor doi pentru recuperarea unor sume datorate. Societatea de brokeraj este listată la bursă. Acţiunile BRK au încheiat şedinţa de luni în creştere cu 3,5% până la un preţ de 0,118 lei/titlu. La această cotaţie, firma are o capitalizare bursieră de 39,9 milioane de lei.

Potrivit celor mai recente raportări, SIF Muntenia (SIF4) este cel mai mare acţionar al SSIF Broker, cu 13,25% din titluri, iar Banca Transilvania şi fondul de investiţii BT Maxim deţin cumulat 7,59% din acţiuni.  Firma a avut anul trecut afaceri de 5,5 milioane de lei, cu 83% mai mari decât în 2012, dar a înregistrat pierderi de 1,3 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO