Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Conpet, la a doua tentativă de a aduce terenuri de 54 mil. lei la capitalul social

Acţionarii Conpet, la a doua tentativă de a aduce...

Autor: Liviu Popescu

01.06.2016, 00:05 469
Transportatorul de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE), controlat de statul român, con­voacă adunarea generală extraordinară a acţio­narilor pe 5 iulie pentru a aproba majo­rarea capitalului social cu 92 milioane lei, la 121 mil. lei. Aceasta este cea de-a doua convocare pentru majorarea capitalului social după ce prima a picat pe 19 mai, întrucât nu s-a întrunit cvorumul de prezenţă necesar.
 
Majorarea de capital are loc în contextul în care Ministerul Energiei, care deţine 58,7% din capitalul Conpet, va aduce un aport în na­tură la capitalul social al companiei sub formă de terenuri în suprafaţă de 554.537 de metri pă­traţi, evaluate la circa 54,1 milioane de lei. Spre comparaţie, Stadionul Naţional din Bu­cureşti are o suprafaţă de 108.000 de metri pătraţi. Ceilalţi acţionari din piaţă trebuie să vină cu acţiuni în valoare de 38 mil. lei, care vor fi oferite, în cadrul exercitării dreptului de pre­fe­rinţă, spre subscriere în schimbul aportului în natură al statului român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO