Acţionarii Fondului Proprietatea discută astăzi noul contract al Franklin Templeton

28 apr 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Foto Silviu Matei

Adunarea generală a acţionarilor Fondului Proprietatea (FP) se întruneşte luni pentru a discuta noul contract de administrare a fondului de către Franklin Templeton, care va începe la 30 septembrie 2014, când expiră actualul contract de patru ani.

Noul contract va avea doar doi ani şi obiective de performanţă clare privind reducerea discountului dintre preţul acţiunilor pe bursă şi valoarea activului net unitar (VUAN), la sub 15%, faţă de 32% în prezent, obiectiv pe care cei de la Templeton nu garantează că-l vor atinge. Noul contract prevede însă şi creşterea comisionului de administrare, de la 0,479% din capitalizarea fondului la 0,6% din capitalizare, precum şi un comision special din distribuţiile pe care fondul le va face către acţionari în următorii ani.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Pe ordinea de zi a AGA mai figurează aprobarea listării secundare a FP pe bursa de la Londra, reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor răscumpărate anul trecut şi aprobarea unui nou program de răscumpărări care vizează 990 de milioane de acţiuni FP.

De asemenea, acţionarii vor discuta propunerea administratorului privind nedistribuirea de dividende din profitul pe 2013. Fondul Proprietatea avea la finalul lunii martie active de 14,25 mld. lei (3,2 mld. euro) şi are în prezent o capitalizare bursieră de 11,1 mld. lei (2,5 mld. euro). 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.04.2014

 

Cuvinte cheie:
Fondul Proprietatea
, acti8onari
, Franklin Templeton
, actionari
, adunarea generala
, administrare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide