Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Impact au aprobat bonduri de 135 mil. lei pe 7 ani

Acţionarii Impact au aprobat bonduri de 135 mil. lei pe...

Autor: Roxana Pricop

09.11.2015, 17:15 332

Acţionarii dezvoltatorului imobiliar Impact au aprobat în Adunarea Generală de sâmbătă, 7 noiembrie, prelungirea maturităţii de la cinci la şapte ani a unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de până la 135 milioane de lei.

Aceştia au mai aprobat şi posi­bi­litatea de a face emi­siunea şi în euro, nu doar în lei, pre­cum şi mo­di­ficarea des­tinaţiei fondurilor atrase. Dacă iniţial, la începutul lunii iunie, acţionarii Impact au aprobat folosirea sumelor atrase prin obligaţiuni pentru construirea cen­tru­lui urban Greenfield Plaza din Bucureşti şi dez­vol­tarea primei faze a proiectului Barbu Văcărescu, acum con­ducerea com­pa­niei a primit acordul acţionarilor pentru folo­si­rea ba­nilor în proiectele exis­tente şi cele viitoare.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu este cel mai mare acţionar cu 49% din acţiuni. Firma de brokeraj Swiss Capital deţine 10,5% din acţiuni.

Pentru acest an, compania se aşteaptă ca pro­fitul operaţional înainte de amortizări, do­bânzi şi taxe (EBITDA) să revină pe plus, până la circa 33 milioane de lei (7,5 mil.euro), faţă de o pierdere operaţională de 14,3 mil. lei în 2014. Impact a obţinut anul trecut un profit net de 4,1 milioane de lei, faţă de o pierdere de 42,4 milioane de lei în anul 2013, rezultatul fiind susţinut de câştigurile înregistrate din reevaluarea activelor. 

Acţiunile Impact se tranzacţionează la o cotaţie de 1,2 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a companiei este de 333 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO