Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Rafo Oneşti au aprobat reducerea cu 2 miliarde de lei a capitalului social

Acţionarii Rafo Oneşti au aprobat reducerea cu 2...

Autor: Roxana Pricop

18.09.2014, 00:00 189
Acţionarii RAFO Oneşti (RAF), rafinărie controlată de omul de afaceri rus Iakov Goldovski,  au aprobat reducerea capitalului cu aproape 2 miliarde de lei, pentru a acoperi pierderile istorice şi pentru a evita dizolvarea companiei. Astfel, noul capital social al companiei va fi de 228 milioane de lei, iar valoarea nominală a acţiunilor a scăzut de la 2,5 lei la 0,26 lei pe titlu. Compania Petrochemical Holding, deţinută de Iakov Goldovskiy, controlează 96,5% din capitalul Rafo, acţionarii persoane juridice deţin 3,32%, iar acţionarii persoane fizice deţin 0,15% din capital.

Reducerea capitalului este o alternativă la dizolvarea companiei, cerută de legea societăţilor comerciale în momentul în care activul net scade la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului. RAFO se află într-o situaţie dificilă de foarte mulţi ani, astfel că reducerea capitalului are, probabil, scopul de a compensa pierderile reportate, care se ridicau la 1,92 miliarde de lei (435 mil. euro) la finele anului 2013. Ultimul an în care rafinăria din judeţul Bacău a mai produs motorină sau benzină a fost 2008. De atunci, compania face afaceri din vânzarea de active diverse, inclusiv fier vechi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO