Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Alumil Rom Industry urcă la maximul din luna mai încoace după ce compania a decis să vândă imobile în Bucureşti de 4 mil. euro

Acţiunile Alumil Rom Industry urcă la maximul din luna...

Autor: Liviu Popescu

26.10.2017, 00:04 254

Acţiunile Alumil Rom Industry (ALU), distribuitor de profile de tâmplărie din aluminiu, se tranzacţionau ieri după masă la 0,752 lei, cel mai ridicat preţ din luna mai încoace, după ce compania a decis să vândă imobile de 4 mil. euro în Bucureşti.

Acţiunile urcau la ora redactării acestei ştiri cu 15%, cel mai ridicat ritm de creştere de la bursa românască la ora 16:30. Tranzacţiile erau de 175.000 de lei, de asemenea cea mai ridicată valoare din luna mai încoace.

Compania a decis să vândă trei imobile din Bucureşti la preţul total de 4 mil. euro plus TVA.

„Tranzacţia cu privire la fiecare imobil se va putea efectua fie direct prin încheierea contractului de vânzare-cumpărare, cât şi în două etape, prin încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare şi plata unui avans şi apoi finalizarea formalităţilor prin semnarea contractului de vânzare cumpărare în forma autentică”, menţionează compania cu o valoare de piaţă de circa 24 mil. lei.

Primul imobil pe care compania îl scoate la vânzare este unul situat în Bucureşti, format din teren intravilan cu suprafaţă măsurată de 6.810 metri pătraţi şi construcţii. Un alt imobil are suprafaţa de 520 metri pătraţi şi magazine metalice, iar cel de-al treilea are circa 14.820 de metri pătraţi şi construcţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO