Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile asiatice au crescut după decizia OPEC de a plafona producţia

Acţiunile asiatice au crescut după decizia OPEC de a...

Autor: Ştefan Stan

29.09.2016, 10:59 148

Companiile din energie au înregistrat cele mai mari creşteri din indicele MSCI All Countries, care se îndreaptă spre cel mai mare avans trimestrial din 2013. Indicele de referinţă a crescut cu 0,4%, extinzând avansul trimestrial cu 5,4%.

”Decizia OPEC de a reduce producţia a fost neaşteptată, iar acum preţul petrolului urcă rapid, fiind posibil să se îndrepte spre 50 – 60 de dolari barilul de la 40-50 dolari, ceea ce va relaxa presiunile deflaţionare”, a spus Nobuyuki Fujimoto, analist senior la SBI Securities.

China Oilfield Services a urcat cu 11% în Hong Kong, în condiţiile în care PetroChina, cel mai mare producător de petrol şi gaze, a urcat cel mai mult din mai.

Indicele Topix al bursei din Tokyo a urcat cu 0,94%, în timp ce Hang Seng din Hong Kong a înregistrat un avans de 0,47%. La Shanghai, creşterea a fost de 0,42%, în timp ce indicele bursei din Australia a crescut cu 1,09%.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO