Acţiunile asiatice au scăzut în şedinţa de vineri

21 oct 2016 Autor: Ştefan Stan

Acţiunile asiatice au întrerupt vineri şirul de trei zile de creşteri, după ce euro a ajuns la cel mai slab nivel din luna martie, scrie Bloomberg.

Aproape cinci acţiuni au scăzut pentru fiecare trei care au crescut în cadrul indicelui MSCI Asia Pacific. Acţiunile japoneze au scăzut după mai multe cutremure de magnitudine ridicată, în timp ce euro a scăzut la minimul ultimelor opt luni după ce Banca Centrală a semnalat o prelungire a programului de relaxare cantitativă.

Indicele MSCI Asia Pacific a scăzut cu 0,3%, scăzând din avansul săptămânal de 1,2%. Indicii de referinţă din China, India şi Coreea de Sud au scăzut cu sub 0,5%. Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a fost singurul care a terminat pe plus, cu un avans de 0,30%.

Indicele Topix a scăzut cu 0,4% după ce mai multe cutremure cu magnitudindea de 6,6 grade au lovit vestul Japoniei. Peste 350 de companii japoneze trebuie să raporteze săptămâna viitoare rezultatele trimestriale.

Healthscope a scăzut cu până la 27% în Sydney după ce a spus că au avut rezultate mai slabe în primul trimestru decât era anticipat.

 

Cuvinte cheie:
ASIA
, BURSE
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide