Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Băncii Carpatica revin azi la tranzacţionare pe bursă după reducerea capitalului social

Acţiunile Băncii Carpatica revin azi la tranzacţionare...

Autor: Roxana Pricop

05.10.2015, 00:03 700
Titlurile Băncii Comerciale Car­patica (BCC) reintră azi la tran­zac­ţionare pe bursă după ce au fost suspen­date în ultima lună, interval în care a fost operată diminuarea de capital social cu 200 milioane de lei până la 110 milioane de lei pentru acoperirea pierderilor din anii trecuţi.

Ultima cotaţie a acţiunii BCC, din 4 sep­tembrie, este de 0,0453 lei, referinţă la care capitalizarea bursieră a băncii este de 142,5 milioane de lei (32 mil. euro).

Vineri 9 octombrie are loc adu­nare generală extraordinară în care acţionarii Carpatica trebuie să aprobe modificarea termenilor şi condiţiilor majorării de capital în valoare de 110 mil. lei pentru a permite ca acţiunile ră­mase nesubscrise să poată fi cumpărate de fondul american de private equity J.C. Flowers.

Pe 8 septembrie, conducerea băncii a anunţat că un grup de acţionari din care fac parte omul de afaceri Ilie Carabulea, Dana Cojocaru, Nicolae Lupu, Corneliu Tănase şi societatea comercială Atlassib au încheiat un acord cu fondul de private equity JCF III Europe Holdings, vehicul investiţional al J.C. Flowers, în scopul vânzării unei participaţii indirecte de 25% din capital social al băncii.

Intrarea fondului J.C. Flowers în acţionariatul BCC ar urma să se reali­zeze prin intermediul unui plasament pri­vat în care directoratul băncii va oferi fon­dului acţiunile noi rămase nesub­scrise în cadrul majorării de capital.

Omul de afaceri Ilie Carabulea este cel mai mare acţionar cu 41,2% din capitalul băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO