Acţiunile băncii ING, cu afaceri şi în România, scad cu până la 5% după declanşarea investigaţiei pentru corupţie şi spălare de bani

23 mar 2017 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile băncii olandeze ING, un jucător de top 10 după mărimea activelor în România, scădeau ieri cu până la 5%, la 13,6 euro pe bursa de la Amsterdam după ce presa internaţională a relatat că banca este investigată de autorităţile olandeze sub suspiciunea de spălare de bani şi corupţie. Banca este pasibilă de plata unor amenzi “semnificative”, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters.

ING a dezvăluit în pagina 232 a raportului pentru 2016 publicat săptămâna trecută că este investigată de autorităţile olandeze pentru corupţie şi spălare de bani şi că se aşeaptă la penalităţi semnificative.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.03.2017

 

Cuvinte cheie:
baca
, ING
, actiuni
, coruptie
, spalare de bani
, amsterdam
, bursa
, investigatie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide