Acţiunile Băncii Transilvania au urcat cu 80% în ultimul an. Cine este în spatele raliului?

17 iun 2014 Autor: Roxana Pricop

Titlurile Băncii Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit cu capital românesc, au crescut cu aproape 80% în ultimul an. Schimbările din acţionariat şi rezultatele financiare au alimentat avansul acţiunilor.

Brokerii şi analiştii pun creşterea specta­cu­loa­să raportată de acţiunile TLV pe seama schim­bărilor intervenite în acţionariatul băncii, prin vânzarea unui pachet de 10% din acţiuni de către Bank of Cyprus către SIF-uri în luna aprilie, dar şi a rezultatelor financiare bune pe care banca le-a raportat în 2013 şi în primul trimestru al acestui an. Banca a încheiat primul trimestru cu un profit net de 103,4 milioane de lei, acesta fiind cel mai bun început de an din istoria băncii.

„Două motoare sunt cele care alimentează creşterea acţiu­ni­lor: modificarea structurii acţio­naria­tului prin achiziţiile de ac­ţiuni făcute de SIF-uri şi re­zul­tatele financiare ale băncii. În lumina acestor doi factori, banca este recompensată de investitori cu o cotaţie bună pe bursă“, a spus Alin Brendea, directorul general ad­junct al firmei de brokeraj Prime Transaction.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Acţiunile băncii se tranzacţionau la un preţ de 1,861 lei în şedinţa de ieri, referinţă la care avansul raportat de acţiunile băncii faţă de începutul anului ajunge la 27%. Capitalizarea bursieră a băncii este de 4,16 miliarde de lei.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.06.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com

Cuvinte cheie:
banca
, actiuni
, transilvania
, raliu
, urcare
, raportare
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide