Acţiunile Băncii Transilvania sunt sub presiune: au scăzut cu 2,3% în ultima săptămână. Ce spun brokerii şi analiştii

8 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

♦ În ultima săptămână acţiunile Băncii Transilvania au scăzut cu 2,3% faţă de minusul de 0,3% pe care îl are BRD ♦ În cercurile de investitori a apărut teoria potrivit căreia portofoliul de titluri de stat al băncii ar putea suferi la creşterea dobânzilor, ceea ce i-ar putea aduce pierderi băncii ♦ Dar şi BRD are titluri de stat ♦ „Cel mai probabil vorbim de unu sau mai mulţi investitori instituţionali cu pachete mari de acţiuni pe care încearcă să le vândă“ ♦ Alt analist aprobă însă teoria investitorilor.

După ce în ultima săptămână acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au avut printre cele mai mari scăderi din indicele de referinţă BET, abia după ce instituţia de credit de la Cluj anunţase tranzacţia anului în bănci, în cercurile de investitori a apărut teoria confom căreia scăderile ar avea de-a face cu titlurile de stat din portofoliul băncii şi creşterea accentuată a dobânzilor.

Acţiunile BRD au scăzut la rândul lor, dar doar cu 0,3%,­ astfel că ZF a încercat să afle de la analişti de ce scad acţiunile Băncii Transilvania, a doua bancă din România.

Răspunsurile diferă în sensul în care un analist spune că este greu de găsit o explicaţie pentru scădere în contextul unor ştiri pozitive în ultima perioadă, iar altul spune că într-adevăr este posibil ca titlurile de stat din portofoliu să fie de vină.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.12.2017

 
Cuvinte cheie:
Actiuni
, Banca Transilvania
, scadere
, brokeri
, analisti
, titluri de stat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide