Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Băncii Transilvania sunt sub presiune: au scăzut cu 2,3% în ultima săptămână. Ce spun brokerii şi analiştii

Acţiunile Băncii Transilvania sunt sub presiune: au...

Autor: Liviu Popescu

08.12.2017, 00:07 5001

♦ În ultima săptămână acţiunile Băncii Transilvania au scăzut cu 2,3% faţă de minusul de 0,3% pe care îl are BRD ♦ În cercurile de investitori a apărut teoria potrivit căreia portofoliul de titluri de stat al băncii ar putea suferi la creşterea dobânzilor, ceea ce i-ar putea aduce pierderi băncii ♦ Dar şi BRD are titluri de stat ♦ „Cel mai probabil vorbim de unu sau mai mulţi investitori instituţionali cu pachete mari de acţiuni pe care încearcă să le vândă“ ♦ Alt analist aprobă însă teoria investitorilor.

După ce în ultima săptămână acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au avut printre cele mai mari scăderi din indicele de referinţă BET, abia după ce instituţia de credit de la Cluj anunţase tranzacţia anului în bănci, în cercurile de investitori a apărut teoria confom căreia scăderile ar avea de-a face cu titlurile de stat din portofoliul băncii şi creşterea accentuată a dobânzilor.

Acţiunile BRD au scăzut la rândul lor, dar doar cu 0,3%,­ astfel că ZF a încercat să afle de la analişti de ce scad acţiunile Băncii Transilvania, a doua bancă din România.

Răspunsurile diferă în sensul în care un analist spune că este greu de găsit o explicaţie pentru scădere în contextul unor ştiri pozitive în ultima perioadă, iar altul spune că într-adevăr este posibil ca titlurile de stat din portofoliu să fie de vină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO