Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile celui mai temut oponent al lui Templeton la Fondul Proprietatea sunt executate silit pe bursă

Acţiunile celui mai temut oponent al lui Templeton la...

Autor: Roxana Pricop

23.09.2015, 17:55 1225

Un pachet de 2.101 de acţiuni la Fondul Proprietatea (FP) aparţinând Ioanei Sfîrăială au fost scoase la vânzare specială pe bursă prin metoda “totul sau nimic”.

La cel mai recent preţ din piaţă, pachetul de acţiuni valorează circa 1.630 de lei, fiind executate silit în contul unei datorii de către biroul Somaldoc Paula-Daniela. Data efectuării tranzacţiei este joi, 24 septembrie.

Ioana Sfîrăială, de profesie avocat, are deschise nenumărate procese în instanţă, contestând în principal numirea lui Franklin Templeton la cârma Fondului Proprietatea.

În 2012, la doi ani dis­tanţă de la numirea lui Franklin Tem­pleton ca administrator al fondului, ea a reuşit să obţină la Curtea de Apel Bucureşti recunoaşterea nulităţii absolute a deciziei prin care acţionarii FP au aprobat numirea în funcţia de administrator a companiei Franklin Templeton în Adu­na­rea Generală Extraordinară (AGEA) din 29 noiem­brie 2010.

În 2012, Templeton a fost puternic lovit de litigiile cu avocata Ioana Sfîrăială.  Procesele au blocat atât răscumpărarea de acţiuni votată de acţionarii FP cât şi reducerea capitalului social din 2012. În 2013, fondul avea pe rol peste 120 de procese deschise de Ioana Sfîrăială.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO